linkse hobbys wat zijn dat eigenlijk

Het begon allemaal met een plan van wethouder Niens om wasbare luiers te promoten. Die zijn milieutechnisch en financieel beter dan wegwerpluiers. Niens wilde de pilot draaien bij een kinderdagverblijf waarvan de eigenaar partijgenoot is (GB). Hij verbreedde daarom het plan, maar maakte het daarmee ook duurder.

De pilot kost bijna 80.000 euro. 35 gezinnen en twee kinderdagverblijven testen in acht weken het gebruik van wasbare luiers om de bewustwording van afvalscheiding te vergroten en de afvalberg te verkleinen.

‘Linkse hobby’s’ noemt Alexander Kreule van de VVD dat. Waarop Salland Centraal daarover tekst en uitleg vroeg.

Wat zijn dat?
Ons standpunt: “Als jullie ‘linkse hobby’ in de mond nemen voor een subsidieproject op basis van milieu, terwijl de VVD de partij is die de grootste subsidie van Nederland opeist (zijnde de hypotheekrenteaftrek) in een wereld waar ons land achterop loopt als het om milieu gaat, dan worden we heel nieuwsgierig naar jullie uitleg van ‘linkse hobby’s’.

Onderbuikgevoel
Het antwoord van Kreule: “Zaken die zonder subsidie niet van de grond komen, geen smart geformuleerd doel hebben en het resultaat vaak niet meetbaar is of zeer gering effect heeft, maar vanuit een onderbuikgevoel wel ‘goed’ voelen.”

Kreule: “Aangezien het veelal wel goed voelt is het veelal wel logisch om hier mee bezig te gaan maar niet om hier, zoals in het geval van de wasbare luiers, ruim 80.000 euro belastinggeld in te steken”.

“De vergelijking met de hypotheekrenteaftrek gaat dan ook mank”, vervolgt de VVD-er, “deze maatregel is ooit ingevoerd om woningbezit te stimuleren en is daarnaast, voor zover het al een probleem zou zijn, iets wat zichzelf oplost. Nieuwe hypotheken moeten namelijk met 30 jaar afgelost worden om de rente te kunnen aftrekken.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.