leergeld ziet hulpaanvragen groeien in salland

Ondanks een licht economisch herstel lijken minimagezinnen daarvan niet mee te profiteren. In 2015 zag Leergeld Nederland opnieuw een stijging van het aantal hulpvragen.

86.000 euro
Voor Leergeld Salland werden in 2015 345 kinderen ondersteund in de gemeente Raalte en Olst-Wijhe tegen 329 kinderen in 2014. Voor Leergeld Salland was er een bedrag van 86.000 euro mee gemoeid tegen 74.500 euro in 2014.

Meedoen
Steeds meer ouders met beperkte financiële middelen doen een beroep op Stichting Leergeld om hun kind(eren) te laten meedoen met allerlei activiteiten die voor andere kinderen heel normaal zijn, maar die zij vanwege hun moeilijke financiële situatie niet of niet langer kunnen betalen.

Het gaat dan bijvoorbeeld over vergoeding van sportieve of culturele activiteiten, scouting, schoolkosten, ouderbijdragen, deelname aan schoolkampen, excursies en schoolreizen en over de aanschaf van een computer, schoolspullen of een fiets.

Doelgroep
De doelgroep bestaat al lang niet meer alleen uit gezinnen die langdurig in een uitkeringssituatie zitten. Leergeld wordt ook benaderd door mensen die, soms acuut, in een moeilijke financiële situatie zijn gekomen door bijvoorbeeld een echtscheiding, ziekte, ontslag of faillissement.

De activiteiten van Leergeld moeten voorkomen dat kinderen uit arme gezinnen te maken krijgen met sociale uitsluiting.

Directe ondersteuning gebeurt door lokale Stichtingen Leergeld zoals Leergeld Salland. Hun inkomsten bestaan uit giften vanuit fondsen, bedrijven, serviceclubs en particulieren en bijdragen van de lokale overheid (verschilt per gemeente).

Aanpak armoede
“Steeds meer gemeenten erkennen Stichting Leergeld als een belangrijke partner in de aanpak van armoede bij kinderen”, aldus directeur Gaby van den Biggelaar. “Gemeenten zijn bijvoorbeeld aan bepaalde regels gebonden en kunnen niet alle kinderen helpen.”

Ook voor de gemeente Raalte is Leergeld Salland een belangrijke partner in haar armoedebeleid.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.