laatste tussenstand haalt raalte 30 referendum opkomst

Dat laat de gemeente weten.

Zoals verwacht ontstond er een aardige groei qua opkomst vanaf 14.00 uur. “Gedurende de dag zijn mensen klaar met werk of andere bezigheden en zien we doorgaans een groei in het aantal stemmen”, verklaart gemeentewoordvoerder Marc Slagter.

Om 18.00 uur bleken vooral het gemeentehuis in Raalte, het Trefpunt in Laag Zuthem en het Dorpshuus Heino ’trekpleisters’ voor stemmers. Hier kwam rond de 26 en 27 procent opdagen.

Of de drempel van 30% in Raalte gehaald wordt, daar durft Slagter geen voorspelling over te doen. “Dat is niet te zeggen. Dit referendum is ook niet te vergelijken met andere verkiezingen, zoals die voor de gemeenteraad over Provinciale Staten. We moeten dus afwachten!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.