kwiek speelt ook volgend seizoen in eredivisie

De handbaldames van Kwiek uit Raalte lijken zo goed als zeker van lijfsbehoud in de eredivisie, meldt RTV Oost. Door het terugtrekken van DOS is ook de nummer negen nu zeker van een ticket op het hoogste niveau. Dat heeft de handbalbond vandaag bepaald.

Dat betekent dat Kwiek, nu voorlaatste in de degradatiepoule, ook geen beslissend tweeluik hoeft te spelen tegen de nacompetitie-kampioen uit de eerste divisie. Alleen directe degradatie is nog mogelijk als hekkensluiter DSS zich nog wonderbaarlijk weet op te richten in de laatste drie duels.

Vier Overijsselse clubs
Er is dus een extra plek vrij in de eredivisie. En dat houdt in dat de kampioen van de nacompetitie ook rechtstreeks promoveert. DSVD uit Deurningen, dat als tweede eindigde in de competitie, zou dus de vierde club uit Overijssel kunnen worden op het hoogste niveau. Borhave uit Borne, dat onlangs kampioen werd in de eerste divisie, heeft zich al verzekerd van een toegangsbewijs. Verder werd onlangs meervoudig Sercodak Dalfsen gered van de ondergang. En ook zij zijn volgend jaar weer ‘gewoon’ actief in de eredivisie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.