inwoners gemeente raalte ontvangen enquete over veiligheid

Deze week ontvangen 2.500 inwoners van de gemeente een vragenlijst, waarin gevraagd wordt naar de beleving van de veiligheid en leefbaarheid binnen de gemeente. De resultaten van deze veiligheidsmonitor zijn rond de zomer bekend. Deze enquête wordt gehouden verband met het uitvoeringsplan van de gemeente Raalte.

Uitvoeringsplan
In het Uitvoeringsplan staan de activiteiten waaraan dit jaar aandacht wordt besteed. De gemeenteraad heeft op hoofdlijnen bepaald welke activiteiten er in ieder geval opgepakt worden. Naast deze geplande activiteiten juichen we initiatieven van inwoners toe en ondersteunen we deze waar mogelijk.

Woninginbraken
Ondanks de daling blijft het terugdringen van woninginbraken en geweldsdelicten prioriteit houden in 2016. Een mooie ontwikkeling in de samenwerking is, dat ook buurtbewoners een oogje in het zeil houden. Er zijn al verschillende buurten waarin buurtbewoners elkaar via – Whatsapp groepen informeren bij onraad.

Voorbereiding opvang vluchtelingen
De voorbereiding van de opvang van vluchtelingen gaat in 2016 verder. Op dit moment wordt gewerkt aan een veiligheidsplan, waarin de veiligheid op en rond het AZC de aandacht krijgt.

Jeugd, zorg en veiligheid
Op het gebied van jeugd, zorg en veiligheid probeert de gemeente scherp te blijven op het maken van de juiste afspraken en het volgen van de juiste lijnen, zodat de juiste zorg op tijd bij het juiste gezin of inwoner terecht komt. Er wordt ingezet op het voorkomen van escalatie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.