inschrijving sallandse wandelvierdaagse vanaf 1 mei open

Er zijn deelnemers die er een sport van maken om zich als eerste aan te melden. Zij hebben de website staging2.sw4d.nl op scherp staan, zodat ze om 00.00 uur meteen kunnen inschrijven.

De organisatie is na evaluatie van de vorige vierdaagse direct weer aan het werk gegaan met de intentie nog beter te presteren. Opmerkingen over de organisatie en het verloop van de routes zijn ter harte genomen en hebben geleid tot aanpassingen. Sommige routes zijn zelfs zodanig gewijzigd dat ze voor terugkerende bezoekers als nieuw zijn. Dat geldt ook voor de kinderen die, ondanks de korte afstand van 8 km, weer nieuwe wandelmogelijkheden in en rond Raalte zullen ontdekken.

Olympische Spelen
De kidsroute, waar kinderen tot 14 jaar onder begeleiding van een volwassene kunnen deelnemen, is omgeven door een heel programma. Behalve wandelen kunnen de kids in de vierdaagsetent aan knutsel- en andere animatieactiviteiten deelnemen. Deze zijn van een thema voorzien en dit jaar is het thema Olympische Spelen. Tal van activiteiten zijn daarvoor in voorbereiding.

Goed voorbereid
Ongeoefende wandelaars hoeven zich niet te laten ontmoedigen, want de SW4D  biedt ook het trainingsprogramma SW4D Fit! aan. Gedurende zes zaterdagen in september en oktober kan men zich onder deskundige begeleiding van een wandeltrainer, podoloog en fysiotherapeut voorbereiden om ten minste aan de 20km-route deel  te nemen. Inschrijven daarvoor kan ook op de website staging2.sw4d.nl/sw4d-fit 

Blijven groeien
Het aantal deelnemers is alle jaren steeds gegroeid, waarbij vorig jaar opviel dat de belangstelling voor de 30 km toeneemt. Behalve deze afstand kunnen wandelaars ook inschrijven voor de 20 en 40 km. Een echte vierdaagse duurt vier dagen en wordt met een medaille beloond, maar ook wandelaars die liever één, twee of drie dagen willen deelnemen zijn van harte welkom.

Dat het Sallandse Wandelvierdaagse heet, wil al lang niet meer zeggen dat de deelnemers uitsluitend uit de regio komen. Bijna de helft komt van buiten Salland met een spreiding over heel het land en daarbuiten, waarbij een groeiend aantal uit België.

Gezien de tendens streeft de SW4D ernaar geleidelijk uit te groeien tot een evenement van nu 3.520 deelnemers naar uiteindelijk 5.000 deelnemers. Dit aantal is niet absoluut, maar geeft wel aan dat er een grens is aan de capaciteit van zowel de huidige accommodatie als de aard van de routes. Met name de routes, die hun aantrekkelijkheid danken aan landgoederen en wisselend harde en onverharde wegen,  zullen in hun huidige vorm voor een groter aantal deelnemers ongeschikt zijn.

Bekendheid
Om de bekendheid van de SW4D te vergroten is een werkgroep gedurende wintermaanden op ondermeer de wandel- en fietsbeurs in Assen en Utrecht present geweest. Ook veel deelnemers aan de achtste editie zijn benaderd om promotiemateriaal te verspreiden op wandeltochten die zij dit voorjaar gaan ondernemen.

De SW4D verwelkomt van harte iedereen die in de herfstvakantie wil komen genieten van alle facetten die het Sallandse landschap te bieden heeft: natuurschoon, rust en gezelligheid.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.