het gaat weer knallen in luttenberg

Er zijn drie categorieën: tot 1600 cc; tot 2000 cc en tot 2900 cc. De vorig jaar geïntroduceerde Siamese klasse (twee auto’s bovenop elkaar gemonteerd met twee coureurs; bovenin eentje om te sturen, onderin eentje om de pedalen te bedienen) krijgt dit jaar geen doorgang. “We hadden net te weinig inschrijvingen”, vertelt Sebastiaan Dijkman namens de organisatie, die wordt gevormd door leden van Schaatsvereniging Luttenberg (SVL ’88) en IJsbaan ’t Wak.

“Dat heeft, denken we, ook te maken met de agenda. We zitten dichtbij de autorodeo’s in Boerhaar en Lemele. En het bouwen van zo’n siamees kost enorm veel tijd. We denken dat het daarom voor veel teams te lastig werd. Maar we sluiten absoluut niet uit dat we het ooit weer proberen.”

Bijdrage
De organisatie mag weer rekenen op de hulp van meer dan vijftig vrijwilligers. Verschillende plaatselijke clubs, onder ander het zwembad ’t Siel, de ponyclub en jeugdgroep Aksie, werken mee, net zoals diverse automonteurs die de keuringen van de auto’s verzorgen. Uiteraard zorgt de organisatie weer voor een drankpunt (bier en fris) en een snackwagen.

De autorodeo is al jaren goed voor ruim 1.500 bezoekers. De organisatie van het evenement heeft SVL ’88 en IJsbaan ’t Wak dan ook geen windeieren gelegd. Sebastiaan: “Maar we laten regelmatig gelden terugvloeien naar de gemeenschap. Elckerlyc, de sport, de fanfare, het zwembad; allemaal hebben ze een bijdrage van ons gehad.”

Parkeren
Locatie is het welbekende terrein aan de Butzelaarstraat (schuin tegenover Jan de Winkel). De Autorodeo Luttenberg begint om 12.30 uur. Rond 17.30 uur wordt de laatste manche verreden.

De entree bedraagt 6 euro (jeugd tot en met 15 jaar 2 euro). Parkeren kan niet meer langs de weg, voor het eerst maakt de organisatie gebruik van een weiland vlakbij de Looweg.
Inschrijving voor deelname is mogelijk tot en met maandag 2 mei. Aanmelding is mogelijk via info@autorodeoluttenberg.nl of via staging2.facebook.com/Autorodeo-Luttenberg.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.