het boetelerveld buizerd valt torenvalk aan

Sjaak: “Bij de eerste kast zie ik zes eieren liggen. Dat hoge aantal is een indicatie dat er veel muizen in de omgeving zijn. De tweede kast is gekraakt. Door een paartje kauwtjes. Op de derde kast zit het paartje in het zonnetje. Er is net door het mannetje een prooi gebracht. In de kast liggen al vier eieren.

We gaan naar de volgende kast, bij de mooie eeuwenoude boerderij. Op het vogelvriendelijke erf is het stil. Er liggen twee eieren in de kast, maar het vrouwtje torenvalk is er niet. Kan gebeuren, maar het is niet normaal. Dan komen de bewoners verslag doen. Zij waren ooggetuige van een bizar schouwspel:

Op vrijdagavond, onder Het Journaal was er enig gedoe bij de kast. Kraaien scheerden telkens laag over het grasveld. Nader bekeken zat op het grasveld onder de kast een buizerd die het torenvalkvrouwtje met zijn scherpe klauwen vastgreep en er vervolgens mee wegvloog. Het valkje had waarschijnlijk net een muisje gegrepen.”

De bewoners en ook hun vaste B&B gasten moeten het een jaar zonder hun torenvalkjes doen. De lege plek word wel weer opgevuld, denkt Sjaak. Dat soort dingen horen er nu eenmaal bij in de natuur. “Mijn controlerondje van torenvalken is dit jaar iets kleiner geworden. Ben benieuwd wat het broedseizoen nog meer voor verrassends in petto heeft.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.