herdenking joodse slachtoffers bij oud synagoge raalte

Aan de voorgevel van de Vrij-Katholieke Kerk aan de Stationsstraat 21 is een plaquette bevestigd waarop de namen vermeld staan van de Joodse inwoners van Raalte, die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen. Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd als synagoge voor de Joodse gemeenschap in Raalte.

Na de Tweede Wereldoorlog waren van deze gemeenschap niet veel mensen meer in leven. De synagoge heeft toen meerdere bestemmingen gekregen. Sinds 1982 is het gebouw in gebruik bij de Vrij-Katholieke Kerk in Raalte.

In 1985 is bij de herdenking van veertig jaar bevrijding een gedenkteken aangebracht waarop de namen van de Joodse slachtoffers in Raalte zijn vermeld.

Op 1 mei wordt hier een bloemstuk aangebracht. Op 4 mei wordt bovendien een korte herdenkingsbijeenkomst gehouden in aanwezigheid van enkele vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap.

In de Vrij-Katholieke Kerk in Raalte wordt tweemaal per maand op zondagmorgen 10.30 uur een kerkdienst gehouden, die voor iedereen toegankelijk is. In mei is dat dus op 1 mei en op 20 mei (Pinksteren).

Meer informtie: staging2.raalte@vkk.nl. De eerstaanwezend priester H.P.C. de Moraaz Imans is telefonisch bereikbaar: 035.5262742 of 06.54248635. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.