Home / archiefcentraal / haarle krijgt te weinig tegen de gazelle

haarle krijgt te weinig tegen de gazelle

Al binnen tien minuten keek Haarle tegen een 1-0 achterstand aan. “We waren op dat momentniet scherp genoeg”, zegt Haarle-trainer Patrick Wijsman. “Desondanks vind ik dat we het beste eerste kwartier van het hele seizoen hebben gespeeld. Op basis van de hele wedstrijd was het verdiend geweest als we hadden gewonnen.” De oefenmeester doelt dan met name op het goede veldspel en de gecreëerde kansen. “Maar de bal moet natuurlijk wel in het netje”, vervolgt Wijsman. Dat lukte voor het eerst in de 14e minuut toen Erik Westendorp raak schoot. Toch denkt Wijsman dat zijn elftal bij de rust ook met meerdere doelpunten verschil voor had kunnen staan als de afwerking beter was geweest. “We hebben zeker drie grote kansen laten liggen om op voorsprong te komen, dus hebben we onszelf te kort gedaan”. De grootste kansen waren volgens de hoofdtrainer voor Kaj Verhoef, maar ook hij wist het net niet te vinden.

De tweede helft begon voor Haarle met een mindere periode als het gaat om het veldspel. “We kregen wat minder mogelijkheden om te scoren, maar je moet 90 minuten lang kunnen strijden om een wedstrijd te winnen. Dat was ons vandaag (zondag, red.) niet gegeven.” Toch weet Darwin Neulen na een uur spelen Haarle op voorsprong te schieten. Heel lang heeft Haarle niet van de voorsprong kunnen genieten, want amper 8 minuten later stond het 2-2 uit één van de weinige aanvallen van De Gazelle.

De wedstrijd kende tien minuten voor tijd nog een dieptepunt toen een speler van De Gazelle met een directe rode kaart het veld moest verlaten. Volgens de scheidsrechter trapte de speler na.

Haarle maakt nog een kleine kans op het kampioenschap. Een overwinning in de volgende wedstrijd, uit tegen koploper SV Zwolle, kan daarbij goed van pas komen. De wedstrijd begint aanstaande zondag om 14.00 uur.

Plaats Team Gespeeld Punten
1 SV Zwolle  22 41
2 Diepenveen 22 39
3 Dalfsen 22 38
4 Haarle 22 35
5 USV 22 34

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.