haal de slee maar uit de schuur sneeuw op komst

Sneeuw in april is niet ongewoon, maar dat het blijft liggen wel. Dagen waarop er na 25 maart nog op uitgebreide schaal sneeuw lag, zijn sinds 1951 zeer schaars. In totaal tellen we vanaf dat moment 7 jaar. De laatste keer dat het voorkwam, was op 20 en 31 maart in 1996 en uitgaande van april was 12 april 1978 de laatste datum dat er in een groot deel van het land nog sneeuw lag. Begin mei 1979 werd het slechts plaatselijk nog wit door sneeuw in het westen en noorden van het land. Daarna is dat nooit meer gebeurd. Wat dat betreft is komende zondagnacht dus een interessante nacht.

Nachtvorst
Komende nacht blijft de temperatuur door meer bewolking ruim boven nul, maar de nachten daarna verlopen vooral landinwaarts kouder met regionaal vorst aan de grond. Ook overdag is het volgens MeteoGroup vrij koud voor de tijd van het jaar, met gemiddeld 8 graden tegenover de norm van ongeveer 16 graden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.