grote speeltuin op koningsdag in raalte

De drijvende kracht achter het Oranjeplein is de spelletjescommissie van de Oranjevereniging Raalte. Een enthousiaste groep van jonge mensen die ervoor zorgen dat het voor kinderen in Raalte elke Koningsdag weer feest is. Vorig jaar is een start gemaakt met een nieuw concept. In plaats van een parcours van spelletjes langs te lopen is er nu een grote speeltuin ingericht waar elk kind naar hartenlust kan spelen. Voor de ouders is er een koffiehoek en voor de kinderen gratis ranja.

Het programma voor Koningsdag begint al op dinsdagavond. Voor Raalter gedecoreerden en andere genodigden geven de burgemeester en jeugdburgemeester de officiële aftrap van de festiviteiten in Raalte. De jeugdburgemeester dit jaar is Thomas Ruiter, van basisschool de Horizon. Hij wordt dit jaar bijgestaan door locoburgemeester Gijs Visscher, van dezelfde school.

Vanaf 9.00 uur is de traditionele matjesmarkt, goededoelenmarkt IDO4U en een braderie op de Plas en op de Grote Markt. Om 10.30 uur opent de jeugdburgemeester het Oranjeplein, met muzikale ondersteuning van St. Caecilia. In het Annahuis heeft de Oranjevereniging Raalte in samenwerking met Azerty een gamehal ingericht waar kinderen kunnen race in speciale racestoelen. Fietsliefhebbers kunnen een routebeschrijving voor een fietstocht door het Sallands land ophalen in het Annahuis.

Vanaf 13.00 is er muziek in het centrum van Raalte. Na 22.00 gaat het feest binnen verder bij de diverse horecagelegenheden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.