Home / archiefcentraal / gratis asbestscan voor bedrijfsdaken in raalte

gratis asbestscan voor bedrijfsdaken in raalte

De gemeente Raalte, de Kring Raalter Werkgevers en Heino Aktief slaan de handen ineen om de bedrijfsdaken van bedrijven op de bedrijventerreinen asbestvrij te krijgen.

Met het provinciale project worden ondernemers geholpen om de eerste stappen te zetten voor de sanering van asbestdaken.

Wethouder Frank Niens: “Vanaf 2024 geldt een verbod op asbestdaken. Voor ondernemers op bedrijventerreinen is er nu de kans om gratis hun daken te laten scannen, zodat ze tijdig actie kunnen ondernemen. Een service die wij als gemeente samen met de KRW en Heino Aktief heel graag aanbevelen.”

Informatie op maat
Naast de gratis dakscan, ontvangen bedrijven die gebruik maken van deze service informatie op maat over asbestsanering, stimuleringsregelingen, duurzame alternatieven en fiscale voordelen. De adviseur helpt de ondernemer ook op weg om concrete vervolgstappen te zetten.

Aanmelden
Een aantal bedrijven waarvan op basis van luchtfoto’s verwacht wordt dat ze een asbestdak hebben, worden direct aangeschreven. Bedrijven die niet aangeschreven worden, maar wel denken een asbestdak te hebben, kunnen zich ook voor de gratis dakscan melden bij de gemeente via duurzaam@raalte.nl.

Lees ook

Stekjesbeurs in centrum Lettele

LETTELE – Zij-actief houdt op zaterdag 2 oktober weer de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.