Home / archiefcentraal / grafisch ontwerp en jazzmuziek bij de olsterhof

grafisch ontwerp en jazzmuziek bij de olsterhof

Toos Elfrink, van Ooei (spreek uit “oei”) grafisch ontwerp gaat – naast haar beroep als grafisch vormgever – op in haar passie voor de Franse Citroën DS. Dit doet ze door het maken van vrij werk waar naast de DS ook andere oude Citroëns – zoals de Traction Avant, de HY bus, Ami en de Eend – een hoofdrol spelen.

In haar atelier aan huis heeft ze een oude hoogdrukpers uit 1950 staan waar ze met loden en houten letters drukt. De Citroën leeft voort door het oude ambacht van boekdrukkunst, etsen en zeefdrukken; al dan niet gecombineerd met vrije technieken. Ook bedrukt ze T-shirts en kussenhoezen met tekst en beeld.

Elk jaar wordt in eigen beheer de Citroënagenda uitgegeven in een beperkte oplage van dertig exemplaren. Daarin door Toos gemaakte foto’s die de Franse sfeer weergeven. Op deze dag kunt u het vrije werk van Toos Elfrink bekijken of informatie krijgen over haar grafische activiteiten.

Musique au fond
Musique au fond bestaat uit Paul Hes, Henny van Lunteren en Henk-Jan Wormgoor. Zij weten als ervaren jazzmuzikanten op een stijlvolle én swingende manier de juiste sfeer te creëren door precies die muziek te spelen, die past bij de gebeurtenis en de omgeving. Ze spelen stukken uit het jazz- en evergreenrepertoire: swingend en stimulerend, of delicaat en ontroerend; altijd op een aangenaam volume.

Beide activiteiten maken deel uit van de Koopzondag op 1 mei van 11.00 tot 17.00 uur bij de Olsterhof aan de Aaldert Geertsstraat 16, in Olst. Meer informatie is te vinden op www.olsterhof.nl

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.