Home / archiefcentraal / gezonde scholen in raalte en zwolle inspireren onderwijsprofessionals

gezonde scholen in raalte en zwolle inspireren onderwijsprofessionals

Het Carmel college in Raalte en Landstede scholen in Zwolle kregen vrijdag 8 april bezoek van andere scholen uit Nederland. Het bezoek was een onderdeel van een landelijke inspiratietour Gezonde school. Landstede, Deltion en het Carmel College zijn namelijk Gezonde Scholen.

Inspiratietour
Sportlessen, gezond eten en aandacht voor sociaal-emotionele ontwikkeling zijn bekende begrippen en veel scholen vinden dit belangrijk. Maar hoe ziet de praktijk er eigenlijk uit op een Gezonde School? Welke activiteiten zijn er allemaal en wat levert het op? Deze en meer vragen werden beantwoord op vrijdag 8 april tijdens de Inspiratietour Gezonde School. 

Onderwijsprofessionals inspireren elkaar
De Gezonde Scholen in de vier regio’s waren goed voorbereid, ze hadden op hun eigen locatie een mooi programma samengesteld. Want wat houdt een Gezonde School zijn in de praktijk in? Zo zagen de onderwijsprofessionals onder andere het Gezonde Schoolplein, de Gezonde Schoolkantine en werd de prettige samenwerking met de GGD in de regio genoemd. Eén van de scholen merkte op: ‘We willen meer zijn dan alleen een school die zich op rekenen en taal richt’.

 

Lees ook

Open huis bij Pop Rock Factory

RAALTE – Pop Rock Factory houdt zaterdag 25 september een open huis. Tussen 14.00 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.