gezellige aftrap sallandse sportploeg

De sporters komen van SaVAS Raalte, Rohda Raalte, SV Raalte en Wijhe ’92. De verenigingen hebben de handen ineengeslagen om aangepast sporten meer onder de aandacht te brengen en verenigingen toegankelijker te maken voor sporters met een beperking. Daarom willen ze als een Sallandse Sportploeg afreizen naar de Special Olympics, waar vervolgens de verenigingen zelf met teams meedoen aan de verschillende sporten.

Omdat de aftrap in de ‘Week van het autisme’ valt, was daar ook aandacht voor. Angelino van Wietmarschen, docente op de Zonnehof, én moeder van een zoon met autisme, opende de ochtend met een korte toespraak. ‘‘Jullie laten, samen met trainers, coaches, ouders, begeleiders en vrijwilligers, zien dat jullie talenten hebben én ze benutten’’, laat ze de sporters weten. ‘‘Je hoeft echt niet allemaal een gouden medaille te winnen, maar laat zien wie je bent, wat je kan en wat je leuk vindt!’’

Na de toespraak is het dan tijd voor het ‘bommetje’. Tellen van 10 tot 0 en… plons! Een feestelijke manier om de voorbereidingen op de Special Olympics af te trappen. Daarna is er nog een vriendschappelijke wedstrijd Waterbasketbal gespeeld waarna de sporters nog even van de glijbaan konden. De komende weken is het hard trainen geblazen, want natuurlijk gaan ze wel allemaal voor goud!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.