gewoon carolien schuldgevoel

Als een mens denkt aan de situatie die het wil bereiken, dan ben je het moment van NU kwijt. En NU is prachtig. Zonde (door jouw schuld, door jouw schuld, door jouw grote schuld….) en heiligheid (zo moet je zijn/doen om…) hebben alle vreugde weggenomen..

Hoe kun je van het leven genieten als je je schuldig voelt? De schuld drukt als een steen op de borst, verplettert je. Je wordt zwaar, beladen.

Het is heel gewoon om fouten te maken, het is handig om ervan te leren,tot de gewone orde van de dag over te gaan en deze les gebruiken om niet nog een keer dezelfde fout te maken. En nog,ik herken mijzelf als hardleers in sommige situaties. Het duurt een lange tijd voordat ik sommige lessen heb geleerd. Dat kan soms heel vervelend zijn.  Het geeft mee elke keer weer mogelijkheden om mijzelf te vergeven.  

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.