gewonde victor droste de stokslagen vallen echt mee

Droste laat NRC weten dat het beeld over Syrië en de sharia, de islamitische wetgeving, niet klopt. Ik heb in drie jaar tijd nog geen hand afgehakt zien worden.” Ook volgens Droste de stokslagen vallen mee. “Ik heb het regelmatig gezien, maar niemand die er ook maar een beetje van ging schreeuwen.”

Zakariya Al-Hollandi, zoals Droste zichzelf noemt, laat het dagblad weten dat hij al voor drie verschillende strijdgroepen heeft gevochten. Tegenover NRC laat hij weten dat hij nu bij een kleinere jihadistische groep zit en dat hij IS ‘maar ten dele steunt’, omdat zij teveel executievideo’s verspreiden.

Aanslagen
Droste laat NRC weten dat hij vindt dat niet alle jihadisten over één kam geschoren kunnen worden. Aanslagen keurt hij dan ook niet allemaal goed. Zo vindt hij dat het geen nut heeft om aanslagen op nietsvermoedende burgers te plegen, omdat zij alleen ‘de Westerse propaganda horen’. “Ik zou zoiets niet doen. Ik zou het ook anderen afraden, omdat het slecht is voor de moslimgemeenschap in Nederland.”

De aanslag op Charlie Hebdo vindt hij wel gerechtvaardigd. “De persoon die de profeet beledigt, of hij nu moslim of niet-moslim is, wordt gedood.”

De aanslagen in Brussel zijn volgens de Sallandse Jihadi ‘de schuld van de Belgische overheid’. De Nederlandse regering moeten volgens hem ook in de spiegel kijken. “IS en andere groepen hebben nog geen schot gelost in Nederland, maar er zijn al meer dan 1100 Nederlandse bommen gevallen in Irak.”

Gewond
Droste laat NRC weten nu weinig te doen, omdat hij net geopereerd is aan zijn voet. Waarom, is niet bekend. In het interview vertelt Droste verder dat het voor hem uitgesloten is dat hij terugkeert, al is het alleen maar vanwege ‘het donkere, maatschappelijke klimaat’ in Europa. 

Het hele interview met Victor Droste lees je hier.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.