gebben treedt af als burgemeester van renkum

Gebben werd die avond gefotografeerd terwijl hij een 17-jarige meisje omhelsde. Die bleek uit de vriendenclub van zijn zoon, maar het beeld ging social media op en bracht een balletje aan het rollen: Gebben bleek die avond verantwoordelijk voor orde en veiligheid in zijn stad.

Nadat Clemens Cornielje (Commissaris van de Koningin) het vertrouwen in Gebben opgezegd had, nam de oud wethouder van Raalte zelf het besluit af te treden.

Jean Paul Gebben was in de jaren 90 raadslid in Zwolle, wat technisch niet meer mogelijk bleek toen hij verhuisde naar buiten de gemeente. Hij maakte namens de VVD toen de overstap naar Raalte, waar hij in 2004 wethouder werd. Om in 2007 te verhuizen naar Renkum waar hij burgemeester werd.

Na een jaar blikte Gebben terug in De Stentor: “Ik mis mijn kroegje nog het meest”, liet hij optekenen. En nu is hij dus vanwege die borrel afgetreden.

Met ook nog eens een leugen achter zijn naam: dat hij in beschonken toestand piketdienst had, verantwoordde hij met dat hij die dienst vergeten was. Er zou sprake zijn van een wisseling van diensten op het laatste moment en hij was het weekend daarvoor ook al de eindverantwoordelijke voor orde en veiligheid.

Maar dat was beide keren uit de duim gezogen. Zijn collega-wethouder had het weekend daarvoor dienst, vond De Gelderlander uit. En die piketdienst, die stond al een paar weken gepland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.