ftc heikera houdt voorjaarstocht vanuit heino

De inschrijving van de 100 kilometer is tussen 8.00 en 12.00 uur en van de 45 en 65 kilometer tussen 9.00 en 12.00 uur. Deelnemers worden verzocht deze tijden aan te houden omdat de controleposten anders nog niet geopend zijn. Er wordt ook dit keer weer gebruik gemaakt van Scan&Go. De sluitingstijd van de tocht is 16.30 uur.

Toerleiders Gerard Schokker en Benny Horstman hebben drie prachtige, nieuwe routes uitgezet in westelijke richting.

45 km
Deelnemers van de 45 kilometer gaan via Laag Zuthem richting Zwolle over de dijk waar in Zwolle de IJssel wordt overgestoken richting Hattem. De route voert door een stukje oud Hattem, waar de controlepost ‘Het wapen van Hattem’ is. Vanuit Hattem gaat de route in de richting van Marle langs de IJssel terug richting het Wijhese Veer. Met de veerpont steken de deelnemers van deze afstand de IJssel over om vervolgens via Wijhe en Onder de Gelder weer richting Heino te fietsen.

65 km
De 65 kilometer gaat dezelfde richting op maar gaat via het Engelse Werk de Oude IJsselbrug over richting Zalk, over de Zalkerdijk langs de mooie IJssel. Na Zalk wordt linksaf geslagen, richting Wezep. Door de Gelderse natuur ‘De Sprengen’ gaat deze route richting Heerde, waar een controlepost is bij ‘Eten &Drinken bij De Brug’. Vanuit de controlepost gaat het richting Vorchten om vervolgens met het Wijhese Veer de oversteek naar Wijhe te maken. Via landgoed ‘Onder de Gelder’ wordt vervolgens weer richting Heino gefietst.

100 km
De 100 kilometer gaat dezelfde richting op als de 65 kilometer, maar net iets verder richting Elburg-Nunspeet over de Veluwe door de bossen. Dit gebied is niet voor niets zo in trek. De dorpen zijn omringd door een eeuwenoud landschap met uitgestrekte bossen, weidevelden en landbouwgronden. De tocht gaat naar Vierhouten waar de controlepost is bij Hotel ‘De Vossenberg’. We vervolgen de weg door een bosrijke omgeving door de landerijen richting de IJssel. Daarna over de IJsseldijk naar het Wijhese Veer, waar de oversteek naar Wijhe gemaakt wordt. Via landgoed Onder de Gelder wordt weer richting Heino gefietst.

Voor alle tochten geldt dat je een gratis oversteekbonnetje meekrijgt voor het Wijhese Veer. Voor inlichtingen: Gerard Schokker, 0572-392833 / 06 21814623.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.