dufour van bosgoed horecaklimaat in de dorpen is veranderd

Of Bosgoed nog weer open gaat? Het is nu wachten op actie van de curator en daarna wat pand-eigenaar Korbeld er verder mee wil, kijkt Dufour zakelijk vooruit.

Zijn besluit Bosgoed te sluiten had ook een zakelijke achtergrond: “de kosten waren te hoog voor inkomsten. Of de inkomsten waren te laag voor de kosten, ’t is maar hoe je het bekijkt. Maar ik heb niet de indruk dat we op lange termijn die inkomsten nog kon vergroten. Als je om je heen kijkt, moet je reëel zijn.”

Remco heeft het dan over externe factoren. Hij wil niet met de vinger wijzen “want daar wordt niemand beter van maar het horecaklimaat in de dorpen is veranderd. Je hebt overal de kulturhuzen. Daar zitten de mensen nu voor vergaderingen, daar hoef je een café niet meer voor open te houden. Ik neem niemand iets kwalijk, maar het is wel een feit.”

In de weekenden was het nog wel druk in het ‘voorcafé’ van Bosgoed. “Maar sinds de alcoholgrens naar 18 jaar ging, is dat ook gehalveerd. Jongeren gaan naar hun eigen keten. Niet alleen de jongeren onder de 18, maar een vriendengroep van 17-18 ben je dan in zijn geheel kwijt.”

“Carmen en ik hadden nog wel tot het uiterste kunnen gaan”, blikt Dufour terug, “kijken hoe lang we het nog uit kon houden, maar dan had een ander de stekker er uitgetrokken. Nu heb ik alles in eigen hand gehouden.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.