denne van knoldert racefietse

Fascinerend te ziene hoe ze bie de belastingen niet vöar mekare kriegt in begriepelijke taal met de burger te proaten.

Nem ‘de digitale ömgeving’. Zeg noe gewoon teeng de burger det e in het vervolg de belastingen in mut vullen via de computer. En det e doar een mail oaver krig in plaatsen van een enveloppe.

Mar nee, dan kump d’r een reclame van ‘het eind van de blauwe enveloppe’.  In plaatsen van ze’ng det het via de mail een stuk makkelijker is ollemoal. ‘En o ja, wul ie het op papier blie’m doene? Det kan gerust höar!’, dan giet 95 procent van Nederland oaver en 99 procent as ie ze het earste joar 0,1 korting op belasting geeft.

Ik heb ok al mijnziektekosten, mijninboedelverzekering, mijnelektriciteitsverbruik, mijnlidmaatschap, mijndagblad, mijnsupermarkt, mijnmarktplaats en mijnlaatstgelezenboeken. Een heel mijnenveld.

En noe dus ok mijnoverheid. Öm d’r vöar te zörgen det ie niet zo mar op die site komt, is het niet mijnoverheid.nl, mar mijn.overheid.nl. Het zol ok verwarrend weane as de oaverheid ‘ns kear iets deud det niet verwarrend is.

(PostNl kan d’r trouwens ok wat van. Die website heet postnl.nl . Les: loat oe bedrief nooit een name he’mm die eindigt met nl.)

Ie kunt oe anmelden via oe digid (een ofkorting van digitale identiteit, die zich niet as ien woard löt uutsprekken dus heet det dieg-ie-dee), woarvan mien computer naam en codewoard gelukkig automatisch invult.

In de handleiding schrif de oaverheid woar ie oaveral ‘ja’ mut klikken op de site van ‘overheid.nl’. Ok bie ‘bent u akkoord met de voorwaarden’! Vervolgens kreeg ik een mail ter bevestiging en toen ik die link an’eklikt hadde, was ik mooi in het bezit van mien eigen stukkie oaverheid.

Een dag later, een dag later al!, kreeg ik de earste mail: er is post op uw mijnoverheid. Nou, doar had ik nog niks gin zinne an. Dus pas een wekke later ben ik goan kieken. “Dank voor het aanmelden” was de post…

Noe hop ik toch echt det ze d’r niet zo’n pöttie van maakt as de app-groep van de volleybalclub bie oons. Doarvan krieg ik in de wekke mear apps, dan fatsoenlijke setups op een gemiddelde trainings-oamd.

Denne van Knöldert

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.