de kleine prins en publieke werken in filmhuis olst

De Kleine Prins, 18.30 uur
Wie kent deze kinderklassieker nou niet? Gebaseerd op het Franse kinderboek Le Petit Prince. Deze animatiefilm neemt je mee in de wereld van een meisje die allerlei avonturen beleeft, samen met haar excentrieke buurman met een spannend beroep: piloot.  Dit zorgt voor de nodige afleiding in haar nogal saaie leven. Door de vriendschap en de bijzondere belevenissen, gaat ook voor het meisje een nieuwe wereld open en ontdekt ze uiteindelijk dat je alleen met je hart kunt zien wat nou echt belangrijk is.

2015; NL gesproken; 108 min.

Publieke Werken, 20.30
De film Publieke Werken is een mooie Nederlandse film met Gijs Scholten van Asschat in de hoofdrol. Het is alleen al een feest om te kijken naar de waarheidsgetrouwe weergave van Amsterdam anno 1880. Behalve in Amsterdam speelt de geschiedenis zich ook af in Drenthe waar de turfstekers in ellendige en armoedigeomstandigheden dromen van een betere toekomst in Amerika. We beleven de vechtlust van twee neven die het vertikken om iets wat hun dierbaar is op te geven. In het geval van vioolbouwer Vedder, gaat het om het behoud van zijn eigen huis, dat dreigt gesloopt te worden i.v.m. plannen van “hoge heren” om daar een hotel te bouwen. Hebzucht en de strijd tegen het grootkapitaal zijn ook nog thema’s die makkelijk naar deze tijd te vertalen zijn.

2015; NL; 115 min.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.