de boer op in heino tijdens open boerderijendag

Wie denkt dat alleen koeien dansend de lente in kunnen luiden heeft het mis. Ook zeugen kunnen, ondanks hun wat logge lichamen, met veel enthousiasme de wei instuiven.

Vier bedrijven
Naast de dansende zeugen van de familie Reimert uit Heino, openen het melkveebedrijf Hekkert en pluimveebedrijf van de familie Brilman de staldeuren. Ook is het mogelijk om trekkers en andere landbouwmachines te bekijken bij loonwerkbedrijf Volkerink.

“Al met al ook dit jaar weer een heel gevarieerd aanbod van bedrijven”, aldus Hans Overmars van LTO Salland. “Elk jaar krijgen we vele positieve reacties. Mensen vinden het een zeer geslaagde combinatie van gezelligheid en leerzaamheid en dat op de fiets door een prachtige omgeving. Het is erg nuttig om de consument op deze manier een inkijk te geven in het moderne boerenbedrijf anno 2016.”

Route
De vier deelnemende bedrijven aan de jaarlijkse Open Boerderijendag zijn te bezoeken per auto of op de fiets, via een prachtige tocht door de omgeving van ongeveer tien kilometer. Op elk bedrijf liggen routebeschrijvingen.

Tijdens deze dag is het van 11.00 uur tot 16.00 uur mogelijk om te zien hoe het eraan toe gaat op diverse moderne boerenbedrijven. Daarnaast zijn er tal van leuke activiteiten voor jong en oud, zoals schminken, een springkussen en een kleurwedstrijd. Ook zal Clown Knapie, beroemd binnen en buiten Heino, aanwezig zijn op één van de bedrijven.

Voor meer informatie en adressen van de bedrijven zie staging2.salland.ltonoord.nl 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.