dalfsen het gelukkigst in doelpuntenfestijn tegen lettele

Opvallend is dat alle doelpunten door verschillende spelers werden gescoord. Jeroen Kamphuis had namens Dalfsen de eer om na 26 minuten de score te openen. Lang leek het er op dat dit ook de ruststand zou worden, maar Jesse Oosterwijk (43e minuut) en Jeffrey Meurer (45e minuut) staken hier een stokje voor:2-1. Na rust nam Dalfsen het heft direct weer in eigen handen door binnen een minuut de gelijkmaker te scoren. Het doelpunt werd gemaakt door Luc van der Vegt. In de laatste 10 minuten van de officiële speeltijd scoorden Gijs Wiltvank en Sjoerd Klarenbeek de 2-3 en 2-4. Het werd nog spannend toen Maarten Achtereekte in de laatste minuut de aansluitingstreffer scoorde: 3-4. Het bleef daarna nog een tijd onbeslist, aangezien de scheidsrechter ongeveer 10 minuten aan blessuretijd bij trok. Verder dan 3-4 kwam Lettele echter niet.

Peter Reumer, de hoofdtrainer van Dalfsen, was na afloop tevreden. “Het was een spectaculaire wedstrijd, met name qua scoreverloop natuurlijk. In de eerste helft hadden we een behoorlijk overwicht en komen op een verdiende 1-0 voorsprong. In die fase hadden we eigenlijk ook de 2-0 en de 3-0 moeten maken, maar dat gebeurde helaas niet.” Door twee snelle counters van Lettele gingen de gasten alsnog met een achterstand de kleedkamer in. “We hebben toen elkaar flink de waarheid gezegd”, vervolgt Reumer. Niet wanhopen en goed blijven voetballen was het advies van de coach. “In de slotfase liepen we uit naar 2-4, en eigenlijk moet het dan gespeeld zijn. We waren echter niet geconcentreerd genoeg. Zo kwam Lettele diep in de blessuretijd nog terug in de wedstrijd”. Dalfsen heeft de wedstrijd vooral op basis van karakter gewonnen, vindt Reumer. “De jongens hebben keihard gewerkt op een veld waarop goed voetbal heel moeilijk was. En bovendien hebben we laten zien dat we de wedstrijd naar ons toe konden trekken. ”

Dalfsen speelt aankomende week twee wedstrijden. Allereerst wacht aanstaande donderdag de inhaalwedstrijd tegen Haarle. De wedstrijd, die op Sportpark Pastoorsmoat wordt gespeeld, begint om 19.30 uur. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Balkbrug. Aftrap is om 14.00 uur. Balkbrug verloor zondag overigens nog met 1-3 van Diepenveen.

“Het was een wedstrijd die alle kanten op kon”, vertelt Paul Roskam, de trainer van Lettele. “Er was heel veel strijd, maar weinig goed voetbal.” Volgens de oefenmeester was de 2-2 direct na rust het meest cruciale moment in de wedstrijd. “De goal viel uit een situatie waar we nog voor gewaarschuwd hebben. Maar het is een jonge ploeg die elke keer een beetje bijleert, en fouten maken hoort daar ook bij. Het gaat met vallen en opstaan.” Toch was de oefenmeester wel te spreken over het veldspel van zijn team. “Bij vlagen waren we beter, maar de tegengoals vallen op vervelende momenten in de wedstrijd. En bovendien is Dalfsen gewoon een goede ploeg”.

Lettele speelt aankomende zondag zijn eerstvolgende wedstrijd. Op sportcomplex Borgele wordt de uitwedstrijd tegen FC RDC gespeeld. FC RDC verloor zondag nog met 1-2 van DAVO. De aftrap is zondag om 14.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.