concept woonvisie gemeente raalte open voor inspraak

“Het is goed wonen in Raalte en dat willen we graag zou houden”, zegt wethouder Wout Wagenmans. “Ik vind het belangrijk dat de inwoners van Raalte, van jong tot oud, zich thuis voelen in onze gemeente. Daarbij gaat het niet alleen om de juiste woning maar ook om een prettige woonomgeving. Dat is de basis van deze woonvisie.”

Inhoud
De visie gaat niet alleen over het bouwen van nieuwe woningen, maar over het wonen in brede zin. Het gaat dan over het treffen van duurzaamheidsmaatregelen en de mogelijkheden om langer zelfstandig thuis te blijven wonen, ook als men zorg nodig heeft. En het gaat over de sociale huurvoorraad in de gemeente.

Het aantal huishouders in de gemeente Raalte neemt in de komende jaren toe, evenals de vergrijzing. Ook ontstaan steeds meer één- en tweepersoonshuishoudens waardoor de woningvraag verandert. Allemaal onderwerpen die in deze woonvisie aan de orde komen.

Procedure
De concept woonvisie ligt voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis. Op staging2.raalte.nl/woonvisie staat een digitale versie. Tot 22 april 2016 is het voor iedereen mogelijk  een zienswijze in te dienen.

Na de periode van de ter inzage legging wordt de concept woonvisie eventueel aangepast met de ingediende reacties. Vervolgens wordt de visie door het college  ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.