Home / archiefcentraal / burgerbelangen wil maatregelen tegen geluidsoverlast n348

burgerbelangen wil maatregelen tegen geluidsoverlast n348

De fractie van BurgerBelangen wil dat de gemeente Raalte opnieuw kijkt naar mogelijke maatregelen tegen geluidsoverlast door de N348.

“In het verleden is er een geluidswal geplaatst, met daarbovenop een extra scherm, maar in de praktijk blijkt dat niet afdoende. Diverse bewoners ervaren dermate veel overlast dat ze andermaal aan de bel trokken. Men vroeg zich af of de wal of het scherm wellicht weggezakt is, hetgeen door de gemeente werd onderzocht en ontkend. Dus kennelijk is dat niet de oorzaak. Intussen blijft onduidelijk wat wél de oorzaak is”, zo meldt BurgerBelangen.

Hoewel de recente signalen vooral uit de wijk De Maten kwamen, verwacht BurgerBelangen dat hetzelfde geldt voor woningen in De Langkamp die dicht bij de N348 liggen.

“Voor een deel kan dat zijn dat het verkeer op de N348 de afgelopen jaren is toegenomen en dat er het vrachtverkeer zwaarder is geworden. Belangrijker is echter vooral dat nog eens goed gekeken kan worden welke aanvullende maatregelen mogelijk om de klachten op te lossen”, aldus raadslid Ben Nijboer van Burgerbelangen, die hierover een brief aan het college heeft gestuurd.

Lees ook

Thema-avond over vitaal buitengebied van GemeenteBelangen

RAALTE – GemeenteBelangen Raalte houdt op maandag 25 oktober de thema-avond ‘Toekomstbestendig en vitaal buitengebied’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.