brett ipad

Dat je het woord iPad prima op zijn Sallands kunt uitspreken (‘AaiPét, met zo’n vette ‘t’ uit het oosten van het land) bewijzen mijn tantes en mijn moeder sinds kort dagelijks. De Apple tablet heeft zich een plaats verworven tussen het boerenbondservies, de naaidoosjes, het parochieblaadje en de plakken zelfgemaakte ontbijtkoek.

De weduwes (sterven mannen altijd eerder?) zijn allemaal verbonden met elkaar en met de rest van de wereld. Tikkend en vegend worden woorden gezocht en kaarten gelegd. Het doorzettingsvermogen en de toewijding van de dames is indrukwekkend. Hun geheugens lijken frisser dan ooit en sprankelen terwijl ze op YouTube zoeken naar tijden van weleer. Zo kun je op een zondagochtend zomaar Cornelis Vreeswijk door de huiskamer horen schallen: ‘Veronica! In de mooohoorrgen!’

Soms loopt de iPad vast. ‘Ja kiek, dan weet ik het niet meer.’ Gelukkig zijn er dan altijd vaardige en behulpzame neefjes, nichtjes of kleinkinderen in de buurt om de rimpelige handen, die al zoveel hebben meegemaakt, te begeleiden over het wonderlijke schermpje.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.