bezoek oorlogsmomumenten door groep 8 de horizon

Vrijdagmorgen heeft de gemeente Raalte samen met enkele Raalter veteranen de leerlingen van groep 8 van de Horizon mee op pad genomen voor het project ‘Herdenken en Gedenken’. Het blijven vertellen van met name de eigen ervaringen van de Veteranen maakte veel indruk bij de leerlingen.

Vanmorgen brachten de leerlingen een bezoek aan de begraafplaats Westdorplaan, de voormalige Joodse synagoge, het Indië-Nieuw Guinea- en WOII-monument. Bij de verschillende monumenten kregen de leerlingen tekst en uitleg door Jan de Gier, Mark Hollegien, Frist Loggen en Diny Heidenrijk.

Het is ieder jaar weer een indrukwekkende manier om de leerlingen te vertellen waarom het belangrijk is om op 4 mei de oorlogsslachtoffers te herdenken en op 5 mei onze bevrijders te bedanken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.