bezoek kamerlid aan kruispunt bos moet miljoenen losweken

Het bezoek past in de lobby vanuit Overijssel om het geld vrij te krijgen voor dit kruispunt in de N35.

Salima zal in Raalte een ontmoeting hebben met Bert Terlouw, fractievoorzitter D66 Raalte, Gerrit van Hofwegen, D66 Statenlid Provinciale Staten en Wout Wagemans, wethouder in Raalte.

Miljoenen te weinig
De kosten voor de aanpak van het kruispunt is voorlopig geraamd op 45 tot 50 miljoen euro. Er is inmiddels 38 miljoen euro beschikbaar om het kruispunt aan te pakken, maar dat is niet genoeg. De partijen in Overijssel willen dat het Rijk extra bijdraagt omdat de N35 eigendom is van het Rijk.

Dit jaar wordt de voorkeursvariant voor het Kruispunt verder uitgewerkt. Dan verwachten Gedeputeerde Staten van Overijssel een beter beeld van de daadwerkelijke kosten te krijgen. Begin 2017 wordt er dan een investeringsvoorstel aan Provinciale Staten voorgelegd.

De minister heeft eerder aangegeven dat het Rijk geen geld heeft om bij te dragen aan de aanpak van de weg en het Kruispunt. Dat gaat er bij D66 niet in.

Doden en gewonden
“Het is geen kwestie van niet kunnen, maar van willen. Het is namelijk alom bekend dat het kruispunt bij Raalte levensgevaarlijk is waarbij al veel doden en gewonden zijn gevallen. We verwachten dat het Rijk haar verantwoordelijkheid neemt”, aldus D66.

De lokale en Provinciale D66 zullen daarom met Salima in gesprek gaan en er voor pleiten dat ze samen met andere fracties op landelijk niveau hoge prioriteit geeft om de resterende miljoenen vrij te krijgen. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.