benefietvoorstelling met gevluchte harpiste in hoftheater

De voorstelling vertelt het vluchtverhaal van de muzikant. Aangrijpend, actueel en herkenbaar. Ekaterina Levental, geboren in Oezbekistan, vertelt, zingt, en begeleidt haar eigen vluchtverhaal op de harp in de voorstelling De Weg. De weg, die begon in Tasjkent en die leidde van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie Oezbekistan moesten verlaten.

In een regie van Chris Koolmees vertelt en zingt Ekaterina over het vallen en opstaan tijdens de vlucht, over het verlies van vriendschappen en vervreemding, maar ook hoop voor de toekomst. De Weg toont de onuitputtelijke veerkracht van een kind in dramatische omstandigheden. Een tiener, vastberaden haar sprookje te vinden, vasthoudend aan haar verbeelding.

Levental is een voorbeeld van een geslaagde immigrant die haar leven in eigen hand heeft genomen en haar talenten volop benut. ‘Hoe vluchten de grond onder je voeten weghaalt, maar tegelijk ook deuren opent naar een nieuwe toekomst. De weg is het aangrijpende en persoonlijke verhaal van een talentvolle en krachtige vrouw.’

Kaarten bestellen
De voorstelling maakt onderdeel uit van de lustrumactiviteiten van Soroptimistclub Zwolle ter gelegenheid van haar 80 jarig jubileum. Kaarten zijn verkrijgbaar via de lustrumsite: staging2.soroptimistclubzwolle.nl.

Fundraising voor lustrumproject
Soroptimistclub Zwolle is blij dat ze Ekaterina Levental bereid heeft gevonden deze benefietvoorstelling te geven. De opbrengst van de voorstelling is namelijk bestemd voor het lustrumproject van club Zwolle: ‘Vrouwen coachen meiden’.

In dit project van Vrouwenplatform Carree Overijssel worden jonge vrouwen die door welke oorzaak dan ook zijn vastgelopen begeleid door vrijwillige, getrainde coaches. Doel is om vanuit een actieve, positieve instelling te werken aan en een toekomst met kansen op werk, inkomen, economische onafhankelijkheid en zelfvertrouwen in eigen capaciteiten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.