wmo adviesraad olst wijhe vernieuwd

Nieuwe voorzitter is Hester Baars. Hester: “Wij merkten toch wel enige frustratie bij de leden die afscheid namen. Het werk van de WMO raad bestond veelal uit rapporten bestuderen en adviezen uitbrengen waar in de ogen van de vertrekkende leden te weinig mee werd gedaan. Het lag daarom voor de hand een andere werkwijze te kiezen. Met de nieuwe raad hebben we afgesproken om veel meer pro actief aan de slag te gaan en niet te wachten op het moment de gemeente de WMO raad om advies vraagt.”

Ook het secretariaat is in nieuwe handen, namelijk die van Karin Köster. Karin: “In mijn dagelijkse werk merk ik dat er zoveel kennis is bij alle zorg-welzijns organisaties op het gebied van de WMO en de praktijksituaties waar zij tegen aan lopen. De WMO raad is er natuurlijk niet voor de belangen van deze organisaties maar kunnen via hen veel informatie opdoen over mensen die gebruik maken van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Daarom hebben we besloten op locatie te vergaderen. Als eerste bij ABC de Cirkel in Olst en deze week bij Ygdrasil in Wijhe. De informatie die we bij hen hebben opgehaald is zeer waardevol en bruikbaar bij onze adviezen aan de gemeente”.

Natuurlijk wordt het advieswerk niet verwaarloosd. Er ligt al weer een lange lijst van rapporten waar de leden van de raad zich over buigen. Deze leden zijn, naast voorzitter Hester Baars: Gonnie Boomars, Vincent Peelen, Anita Beenen, Everlien Schoterman, Lidy Burgers en Harm Pol.

Heeft u zaken die u de WMO raad graag wil voorleggen, of bent u een organisatie die graag in gesprek komt met de WMO raad neem dan contact op via: info@wmoraadolst-wijhe.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.