wijhe92 dicht bij stunt tegen koploper

Na de knappe zege op Achilles (3-0) gingen de mannen van Peter Janssen vol goede moed naar de koploper van de Tweede Klasse. “De nummer 1 tegen de hekkensluiter. Je weet op voorhand dat het moeilijk gaat worden, dus met welk idee moet je daar dan heen? We moesten onze huid zo duur mogelijk verkopen. Nou, dat hebben we gedaan!”, aldus Peter Jansen.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd had Wijhe’92 moeite met de thuisploeg, maar kreeg uiteindelijk steeds meer grip op de tegenstander. “Ik denk dat beide ploegen qua spelopvattingen gelijk waardig waren, maar dat zij op het gebied van fysiek en ervaring het grote verschil zat.”

Na een half uur nam STEVO de leiding nadat Ingmar Reinerink een corner van Mark Voshaar binnenknikte. “Er kwamen heel wat grote kerels de zestien in stormen. Een van de spelers maakte naar mijn mening een overtreding op onze keeper binnen het vijfmeter gebied, maar de scheidsrechter floot er niet voor. Dat was zuur, want we deden op dat moment niet onder voor onze tegenstander.”

In de tweede helft bleef Wijhe’92 het goede spel uit de eerste helft voortzetten en was het met vlagen de betere partij. In de 77e minuut ging het echter voor de tweede keer mis. “We verdedigden knullig uit, waardoor een speler van STEVO (Niels Wigger, red.) zo op onze keeper af kon lopen. Dat was ongelooflijk zonde, want we hadden zelf één of twee kunnen scoren. Dat had ik wel eens willen zien hoe de rest van de wedstrijd was verlopen.”

Ondanks het verlies kan de hoofdtrainer van Wijhe met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd. “We waren overall ontzettend goed en hebben ons prima staande weten te houden tegen de nummer 1 van de competitie. Als ik zie hoe Dylen Kraner, een negentienjarige eerstejaars senior, zich staande weet te houden op het middenveld, kan ik niets anders dan tevreden zijn.”

Volgende week staat de wedstrijd tegen Voorwaarts Twello op het programma. “Dat is een angstgegner voor ons. Maar thuis op het kunstgras kan het zomaar alle kanten op gaan. Als we met de borst vooruit spelen, maken we altijd een kans.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.