wielrenfans genieten van eerste wielercafe raalte

Hoogtepunt en afsluiter van de avond was Gert Jacobs, die de zaal bulderend aan het lachen kreeg toen hij zijn avonturen op de Alpe d’Huez in herinnering bracht. Maar ook de vrouwentafel, met Loes Markerink, Loes Gunnewijk en Vera Koedooder, kreeg veel bijval. Gedrieën wisten ze een mooi beeld van het vrouwenwielrennen te schetsen.

Naast de vele gesprekken, was er ook een muzikaal hoogtepunt. Huisband Stillus pracht de primeur van het Sallandse wielerlied. Op tekst van Henk Borkent bezongen zij een 124 kilometer lange fietstocht door het Sallandse landschap. CRT gaat de route opnemen in zijn toerprogramma.

Presentator Bas Steman praatte het Wielercafé op ongedwongen wijze aan elkaar. Zo zette hij met Bart Voskamp en Leon van Bon een mooi gesprek op over de oude controverse tussen de ploegen van Jan Raas en Peter Post. Van meer recente datum zijn de duels die Edwin Ophof en Jelle Nijdam op de fiets uitvechten. In het Wielercafé vochten ze opnieuw een duel uit, ditmaal verbaal, tot groot genoegen van het publiek.

De organisatie kijkt met plezier terug op de avond. Woordvoerder Kiekebosch: “ik heb de hele avond mensen in de zaal naar hun mening gevraagd. Ik kreeg lovende reacties over de gasten, de bediening en de zaalaankleding. Enig aandachtspuntje is het geluid, er was een aantal keren teveel geroezemoes tijdens de gesprekken. We gaan nog een enquête houden, dan weten we meer.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.