wethouder neemt voorstel betaald parkeren terug

Van Loevezijn wilde voor twee ton investeren in het veranderen van het betaald parkeer-systeem in Raalte. Achteraf betalen in plaats van vooraf, was het plan. Een plan zonder visie, vindt de politek. Een beschamende vertoning, vond PvdA-voorman Arie van de Wildt die nog niet eens tegen betaald parkeren is, maar de werkwijze van de wethouder verwerpelijk vindt. ‘Een poppenkast’, zei Egbert den Daas van Lokaal Alternatief.

De Raalter winkeliers konden het plan van Van Loevezijn ook bepaald niet verkroppen. ‘Met die wethouder valt niet te praten’, was hun mening. En dat lijkt de raad te delen. CDA en GB, de partijen die de wethouders leveren in dit college, waren nog het mildst. ‘Probeer eerst maar weer eens in gesprek te komen met de winkeliers’. vindt het CDA, die zijn wethouder natuurlijk niet zo maar kan laten vallen. Ook GB wil nog niet op voorhand van betaald parkeren af, de partij die onder wethouder Gorter destijds het parkeren invoerde houdt ook nog een slag om de arm: ‘laten we een goed gesprek gaan voeren’.

Al met al is de wethouder te kennen gegeven met het ROV in gesprek te gaan en dan vooral ook met een visie op tafel te komen. Want die visie ontbreekt, vond vanavond de raad, vonden de Raalter winkeliers al eerder. Zie daarvoor eerdere verhalen in dit dossier.

Het ROV is sowieso tegen betaald parkeren, de winkeliers zijn nog meer tegen het nieuwe plan. Want tot op heden was van afschaffen van betaald parkeren niet bespreekbaar omdat Raalte zo’n grote investering gedaan had. Als diezelfde gemeente nu nog eens twee ton aan de betaalsystemen besteedt, dan weet je zeker dat je er nooit meer afkomt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.