Home / archiefcentraal / warmbloedige barokmuziek in den alerdinck

warmbloedige barokmuziek in den alerdinck

Op zondagmiddag 3 april om 15.00 uur vindt een bijzonder concert plaats op Landgoed Den Alerdinck. Met het programma ‘El Galeón 1600’ (Galjoen 1600) brengt ensemble Los Temperamentos muziek vol wilde wraaklust en barokke dromerij, met emotionele momenten en levendige dansante improvisaties.

Begonnen door studenten aan het conservatorium van Bremen, specialiseert Los Temperamentos zich in muziek uit de 17e en 18e eeuw uit Latijns Amerika.

De ensembleleden komen uit Hongarije, Duitsland, Mexico en Columbia en hun variëteit aan achtergronden biedt de mogelijkheid tot een unieke dialoog, die de intercontinentale relaties tussen Europa en de Nieuwe Wereld weerspiegelt, zowel op politiek als muzikaal niveau. In hun concerten belichten zij vanuit de diverse stijlen van hun achtergronden de kleurrijke facetten van de Oude Muziek. Het ensemble bewijst dat barokmuziek ook nu nog springlevend is en boeiend tot de laatste noot!

Het sfeervolle koetshuis van Den Alerdinck vormt de ideale locatie voor dit unieke gebeuren. Ontvangst met koffie en thee vanaf 14.30 uur in Den Alerdinck, Alerdinckweg 1, Laag-Zuthem. Reserveren op kaarten@kasteelconcerten.nl of op 0418-519131 (evt inspreken).

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.