vvd uit plan betaald parkeren blijkt politieke onwil

“Uit het plan van het college blijkt de politieke onwil om iets te doen aan het betaald parkeren in Raalte.” Dat zegt Alexander Kreule, fractievoorzitter van de VVD Raalte. “Ook de onderbouwing waarom het afschaffen van betaald parkeren ‘te duur’ zou zijn, is nogal eenzijdig. Wanneer er de politieke wil bij het college zou zijn, waren er ook veel meer scenario’s onderzocht qua haalbaarheid.”

Volgens Kreule slaat het voorstel wat er nu ligt om de automaten te vernieuwen ‘volledig de plank mis’. “Ook omdat er, wederom, niet gekeken is naar de mogelijke effecten voor de lokale economie. Bij onze visie op het centrum past geen betaald parkeren. Wij willen een aantrekkelijk centrum voor zowel bezoekers als ondernemers. Daarom hebben wij dit bij de afgelopen verkiezingen ook al opgenomen in ons verkiezingsprogramma. Wanneer we als Raalte niets doen komen we in een neerwaartse spiraal van minder bezoekers waardoor er weer minder winkels komen en zo voort. Wat ons betreft wordt het betaald parkeren vandaag nog afgeschaft.”

Qua financiën zijn er volgens Kreule meerdere haalbare scenario’s. “Vraag is vooral of er bij de andere partijen ook de politieke wil is om het betaald parkeren af te schaffen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.