vv heino snijdt zichzelf in de vingers

De mannen uit Heino liepen zondagmiddag vol goede moed het sportpark van tegenstander WSV op. Na twee klinkende overwinningen tegen RoodWit (0-4), AWC Wijchen (4-0) en het knappe gelijkspel tegen HVV Tubantia (0-0) zou de ploeg van Steggink voldoende vertrouwen hebben getankt om de hekkensluiter van de Eerste Klasse te verslaan.

Tegen de verwachting in waren het de gastheren die als eerste op voorsprong kwamen. WSV-speler Modou Nijang wist in de omschakeling de verdediging van de Heinoërs te verschalken en kreeg de bal achter doelman Vastenavond.

Vijf minuten voor rust kwam WSV opnieuw tot scoren, ditmaal via Olaf Kluitenberg. Beide ploegen zochten na vijfenveertig minuten de kleedkamers op.

Er moeten harde woorden in de kleedkamer gevallen zijn, aangezien Heino in de eerste helft niet liet zien dat het in staat was om de score om te buigen. WSV ging in de eerste helft vrolijk door waar het mee begonnen was, en kwam na een uur op een 3-0 voorsprong.

In het laatste kwartier van de wedstrijd deed buitenspeler Tjidde Koopman nog iets terug, maar het bleek te laat. De tegentreffer liet de tegenstander niet schrikken, aangezien Furkan Seherli vlak daarna voor de 4-1 tekende.

Heino-spits bracht in de absolute slotfase de stand nog op 4-2, maar de eerste verliespartij sinds 13 december was enkele seconden later een feit.

Door het verlies staat vv Heino op een tiende plaats in de Eerste Klasse. Om nacompetitie te ontlopen zal de ploeg van Steggink in de resterende wedstrijden alles op alles moeten zetten. Door het faillissement van AFC Arnhem degradeert alleen de nummer dertien rechtstreeks. De nummers 11 en 12 spelen nacompetitie tegen degradatie.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Germania op het programma voor de Groenwitten. De ploeg uit Groesbeek staat op de achtste plaats. De vorige ontmoeting tussen beiden eindigde in een 3-1 overwinning voor de Gelderlanders.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.