vraagtekens pvda bij onderbouwing verlaging rioolheffing olst wijhe

“Dit betekent dat er de komende jaren minder geld beschikbaar is voor andere beleidsterreinen”, zegt Toon Schuiling namens de partij. En dat is volgens de PvdA in strijd met het uitgangspunt dat de tarieven kostendekkend moeten zijn.

De PvdA is van mening dat het college de raad, eind vorig jaar, op dit punt onvoldoende en onduidelijk heeft geïnformeerd. De fractie heeft het college hierover schriftelijke vragen gesteld.

“De PvdA is beslist niet tegen een lastenverlichting, maar vindt wel dat de onderbouwing moet deugen. En daar lijkt het aan te schorten. Bij de behandeling van het voorstel in december 2015 gaf de PvdA al aan dat ‘gratis geld’ niet bestaat. Op basis van nader ingewonnen informatie constateert de fractie nu dat het college zich onvoldoende bewust lijkt van de financiële consequenties van de lastenverlaging.”

De PvdA wil daarom nader door het college geïnformeerd worden over de gevolgen van de lastverlichting voor de begroting 2016-2019 en voor de jaren er na. De fractie is benieuwd op welke wijze het college dit nadeel in de exploitatie denkt te compenseren.

“Uit de beantwoording van eerdere vragen van de PvdA blijkt een nadeel te ontstaan van € 13.750 in 2017 oplopend tot 55.000 euro in 2019.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.