virgin mountain in filmhuisraalte

FilmHuisRaalte vertoont op vrijdag 1 april om 20.00 uur in het Annahuis in Raalte de film Virgin Mountain. Kaarten kosten 6 euro en zijn verkrijgbaar bij De Parabool of te reserveren via filmhuisraalte@hotmail.com.

De film
De drieënveertigjarige stille maar goedhartige Fusi woont nog bij zijn moeder en gaat gebukt onder zowel haar dominante persoonlijkheid als zijn eigen zwaarlijvigheid. Een vriendin heeft hij nooit gehad en zijn sociale vaardigheden zijn onderontwikkeld. Het liefst speelt hij thuis met bestuurbare autootjes of bootst hij met schaalmodellen historische veldslagen na. Uiteraard wordt de verlegen kolos gepest op zijn werk, een uitzichtloze baan als bagagetransporteur op het vliegveld. Zo slentert zijn leven zonder perspectieven voort, tot afgrijzen van zijn moeder.

Maar zoals de wetten van de cinematische romantiek dat voorschrijven, verandert de situatie als Fusi de ogenschijnlijk levenslustige Sjöfn leert kennen. Langzaamaan weet zij de eenzame reus uit zijn schulp te trekken en gloort er hoop op een revolutie in zijn grijze bestaan. Sjöfn kampt echter met haar eigen geestelijke problemen die het tweetal alsnog uit elkaar lijken te drijven. Waarop het verdere verloop van Virgin Mountain draait om de vraag of zij het vuur van verlangen naar een gedeeld leven en het doorzettingsvermogen om dit te bereiken, voldoende in hem heeft aangewakkerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.