victor droste uit heeten op lijst is

Victor Droste komt voor op uitgelekte lijsten van IS. Dat meldt RTV Oost. De uit Heeten afkomstige jihadist wordt op een van die lijsten opgegeven als referentie binnen die organisatie. Tot op heden heeft Droste altijd beweerd niet actief te zijn voor IS. Zelf zegt Droste tegen de omroep: “Ik zit toch zeker niet bij IS. Echt Klinkklare onzin.”

Liefdadigheidswerk
Afgelopen zomer vertelde Droste dat hij ontwikkelingswerk doet in Syrië. Hij liet echter altijd in het midden voor welke groepering hij actief is. “Ik doe vooral liefdadigheid momenteel. Kleding en voedsel voor armen vluchtelingen enzovoort,” vertelde hij. Ook heeft hij altijd beweerd niet te vechten, ook al doken er foto’s op waar hij gewapend op stond.

Banden met IS
Afgelopen week lekten er lijsten van IS uit. Op die lijsten staan gegevens van IS-strijders. Eén van die lijsten bevat gegevens van een uit Nederland afgereisde jihadist: de uit Amsterdam afkomstige Achraf B.

Drie andere IS-strijders hebben Achraf aanbevolen als betrouwbaar persoon. Onder hen is de uit Heeten afkomstige Victor Droste, die zich tegenwoordig Zakariya Al-Hollandi noemt. “Ik ken de broeder die daar genoemd is niet eens”, zegt Droste.

Hoewel Droste altijd beweerd heeft dat hij geen lid van IS was, lijkt hij op basis van dit document toch lid van de terreurorganisatie te zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.