uit het boetelerveld stervende zwaan

‘Nederland heeft ongeveer 4000 kilometer aan bovengrondse hoogspanningslijnen. Bij een onderzoek werden over vier en een halve kilometer alle dode vogels geteld. De meeste aanvaringen vinden plaats op de momenten dat de hoogspanningslijn het slechtst zichtbaar is. Dit is ’s nachts en in de schemering het geval, maar ook bij weersomstandigheden als mist, motregen of bij (natte) sneeuwbuien zoals afgelopen vrijdag.

Bij het onderzoek werden kieviten het meest gevonden met 12,8% van de 40 gevonden soorten. Het percentage zwanen van het totaal aantal draadslachtoffers (250) was 2,8%. Zo’n 70 % vloog tegen de bovenste dunnere bliksemdraad. Het zij zo… Veel erger, en waar we ons echt zorgen over moeten maken, is het aantal mogelijke risico’s op leukemie bij kinderen door straling van diezelfde hoogspanningsdraden.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.