Home / archiefcentraal / uit het boetelerveld stervende zwaan

uit het boetelerveld stervende zwaan

‘Nederland heeft ongeveer 4000 kilometer aan bovengrondse hoogspanningslijnen. Bij een onderzoek werden over vier en een halve kilometer alle dode vogels geteld. De meeste aanvaringen vinden plaats op de momenten dat de hoogspanningslijn het slechtst zichtbaar is. Dit is ’s nachts en in de schemering het geval, maar ook bij weersomstandigheden als mist, motregen of bij (natte) sneeuwbuien zoals afgelopen vrijdag.

Bij het onderzoek werden kieviten het meest gevonden met 12,8% van de 40 gevonden soorten. Het percentage zwanen van het totaal aantal draadslachtoffers (250) was 2,8%. Zo’n 70 % vloog tegen de bovenste dunnere bliksemdraad. Het zij zo… Veel erger, en waar we ons echt zorgen over moeten maken, is het aantal mogelijke risico’s op leukemie bij kinderen door straling van diezelfde hoogspanningsdraden.’

Lees ook

Teller Strijd van Salland nu al op dik 60.000 euro

HEINO – De teller van de Strijd van Salland staat nu al op dik 60.000 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.