uit het boetelerveld code oranje voor muskusratten

Tijdens een prachtige zondagmiddagse wandeling kwamen we natuurliefhebber Sjaak Bruggeman tegen. Uitgerust met verrekijker, fototoestel en pas nieuwe telescoopkijker op statief tuurde hij de lucht af naar bijzondere vogels. Hij was er tegen dag en dauw op uitgetrokken om de natuur te zien wakker worden. Bruggeman had al het een en ander gespot: “Ja, late zwaluwen, je ziet, ze zijn op weg naar het zuiden”. We kregen van Bruggeman in korte tijd veel meer informatie. Dan kijk je op zo’n zondagse wandeling toch zo maar heel anders naar die mooie natuur. Vanaf nu krijgen we daarom met enige regelmaat tekst en uitleg van Sjaak Bruggeman. Vandaag: Code oranje voor muskusratten

Muskusratten zijn flinke gravers. Dit gegraaf in dijken en oevers vormt een bedreiging voor onze waterkeringen. De waterkonijntjes kunnen goed tegen kou. Ook onder het ijs vinden ze hun weg. De luchtbelletjes onder het ijs zijn een aanwijzing dat ze ook in deze oever zitten. Voor onze veiligheid is het beter om ze kort te houden. Daarom ook hier code oranje voor deze mooie beestjes.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.