teije ten den aast na heldenrol op basisplek

“Ik heb een aantal wedstrijden niet gespeeld, vandaag begon ik weer in de basis, scoorde ik twee keer en gaf ik een assist. Tja, dan ben ik er weer”, luidt het nuchtere commentaar van de altijd bescheiden Teije ten Den na afloop van de wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Oss. De spits zette Go Ahead Eagles weer op het rechte pad. Een periode lang wist geen enkele speler in het rood-gele tricot het net te vinden, zelfs de doelpuntenproductie van Leon de Kogel liep spaak. Toch kenmerkt het Ten Den om de teamprestatie te roemen. “We hebben met het team gas gegeven en we scoren vandaag. Dat maakte echt wat los, want we waren echt hongerig.”

Publiek vermaken

Niet alleen de ploeg van Hans de Koning had doelpunten nodig weet Ten Den. “Ook voor het publiek was dit nodig. Ik weet ook dat het de laatste weken niet altijd genieten was hier in de Adelaarshorst en toch zitten ze er iedere week. Voor dit soort overwinningen komen ze en ik ben blij dat we er vanavond een mooie avond van hebben kunnen maken.” 

Samenwerking met De Kogel

Trainer Hans de Koning noemde een dag voor de wedstrijd over een ‘verrassing’ in zijn opstelling. Achteraf doelde hij op de basisplek voor Ten Den. Ook de hoofdpersoon in kwestie wist naar eigen zeggen pas op de wedstrijddag dat hij ging spelen. “Ik had hier en daar al wel wat opgevangen, maar zeker was het nog niet.” Dat was vrijdagavond wel het geval en die basisplek verdiende Ten Den dus dubbel en dwars terug. Dat smaakt naar meer. “Ik denk dat Leon (de Kogel, die overigens ook twee keer scoorde red.) en ik hebben laten zien dat we goed kunnen samen spelen. Ik zie geen reden om nu te wisselen”, aast Ten Den op een volgende basisplek. 

Feestje in Broekland

Het kan dus verkeren in de voetballerij. Zo zit je wedstrijden lang op de bank alvorens je plotseling de held bent in de Adelaarshorst. Met een vrij weekend voor de boeg heeft Ten Den dan ook alle reden om een feestje te vieren. “Een lekker biertje drinken en volgens mij is er morgen een feestje in Broekland. Ik denk dat ik daar even langs ga en dan komt het wat betreft dat feestje vieren wel goed denk ik”, aldus de man of the match. 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.