survivalrun wesepe draait de rollen om

In Wesepe wordt op zondag 3 april voor de achttiende keer de Survivalrun Wesepe georganiseerd. Dit jaar hebben is er gekozen om de rollen om te draaien. De deelnemers zullen het parcours namelijk in tegengestelde richting afleggen. Dit brengt met zich mee dat het een totaal andere run zal zijn voor deelnemer en toeschouwer.

Ook zijn er natuurlijk weer een paar mooie nieuwe hindernissen aan de run toegevoegd die zullen zorgen voor een mooie strijd in de wedstrijdklassen en voor extra plezier bij de recreanten. In totaal zullen ongeveer 1850 survivalatleten, waaronder een groot aantal nationale toppers, het onverharde parcours van vijf of zeven kilometer met vele hindernissen trotseren.

Als eerste zullen van 10.00 tot 12.00 uur de verschillende wedstrijdcategorieën in groepen van start gaan. Als de wedstrijdlopers zich allemaal op het parcours begeven, starten vanaf 12 uur de recreanten. Zij leggen individueel of in groepsverband het survivalparcours af. Natuurlijk staan er tussen de recreanten ook super gemotiveerde en fanatieke survivalatleten aan de start. Een groot deel van de recreanten doet mee voor de kick, de uitdaging en de lol die de survival met zich meebrengt. Rond 16.30 wordt de bezemloper bij de finish verwacht, wat inhoudt: einde survivalrun.

Het hele parcours is goed met de fiets te volgen, zodat de deelnemers flink aangemoedigd kunnen worden op de momenten die het zwaarst zijn! Natuurlijk ontbreken ook dit jaar de grote kraanhindernis en een aantal zware combinatie hindernissen niet. Deze hindernissen zijn een echte aanrader voor de toeschouwer. Vanwege het overvolle deelnemersveld is het niet meer mogelijk om in te schrijven voor de run van vijf of zeven km.

Voor de survivalatleten in de dop is er weer de INI-MINI run, waar menig natuurtalent aan het werk gezien kan worden. Het zal weer een parcours worden van ongeveer één km met daarin kleine klim-, kruip- en klauterobjecten. Ook voor die INI-MINI’s is er dit jaar een nieuw parcours uitgedacht. Deelname is mogelijk voor alle bikkels vanaf vier t/m zeven jaar. De finish is op het echte finish terrein en daar zullen de jongste onder ons, als ware helden, worden binnengehaald. Het is nog mogelijk om op de dag zelf in te schrijven voor de INI-MINI run. De start voor deze kleine toppers staat gepland om 14.30.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.