studenten landstede salland raalte steken handen uit de mouwen

Studenten van de entreeopleiding van Landstede Salland Raalte hebben op vrijdagochtend 11 maart twee maneges in Mariënheem en Raalte onder handen genomen. In het kader van ‘NLdoet’ bezochten de twintig studenten de maneges Bartels en ’t Reelaer en voerden daar verschillende klussen uit.

In de maneges hielden de gemotiveerde studenten zich onder meer bezig met schilderen, schuren en het vullen van ‘de bak’ (binnenloopruimte voor de paarden) met houtsnippers. Tussendoor kregen zij koffie en thee met koekjes van de dankbare manegehouders.

Zeer enthousiast
De entree-studenten deden het werk met groot plezier. “Het was een superleuke ochtend!”, aldus een van hen. Landstede Salland Raalte en de manegehouders hebben alvast afspraken voor volgend jaar gemaakt.

Entreeopleiding
De éénjarige entreeopleiding van Landstede Salland Raalte is voor studenten die geen diploma hebben en meer doeners dan denkers zijn. Tijdens de opleiding ontdekken zij waar hun talenten en interesses liggen. Na de opleiding stromen zij door naar een vervolgopleiding of naar werk.

NLdoet
‘NLdoet’ is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, in het leven geroepen door het Oranje Fonds. Met het initiatief zet het Oranje Fonds vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert het iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen tien jaar zijn zo al 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.