strijd van salland voor onderzoek naar hersentumoren

In Heino vindt zondag 26 juni de Strijd van Salland plaats. Tijdens dit sportieve evenement maken deelnemers het verschil voor patiënten met een kwaadaardige hersentumor. Meer onderzoek is hard nodig. 

Vanaf Sportpark De Kampen kun je 26 juni vanaf 9.00 uur hardlopen, wandelen, fietsen, wielrennen, steppen of mountainbiken. Per activiteit vormen vier routes steeds samen een klaverblad, als verwijzing naar het Heinose wapen. Door deze opzet kunnen deelnemers de verschillende activiteiten dus combineren, op eigen niveau. Afstanden lopen namelijk uiteen van 5 tot 160 kilometer. Strijd van Salland: voor zowel kinderen als topatleten.

Stel je voor: je bent een jongen van 8, meid van 20, vader van vier of jonge moeder. Je leeft onbezorgd je leven tot je op een dag te horen krijgt dat je een kwaadaardige hersentumor oftewel glioom hebt. Al snel dringt het onvermijdelijke tot jou en je naasten door: een doodsvonnis. Aan deze kankersoort sterven de meeste kinderen en jongvolwassenen. Het overlevingspercentage van de meest voorkomende kwaadaardige hersentumor is slechts 0,3%.

Doordat de tumor zich in de hersenen nestelt, is het gecompliceerd. Kankercellen kunnen nooit geheel verwijderd of compleet behandeld worden. Professor dokter Martin van de Bent van Erasmus MC Kankerinstituut Rotterdam heeft met collega’s wereldwijd al flink wat stappen gezet om vat te krijgen op de behandeling van hersentumoren. Er is echter hard geld nodig voor nog diepgaander onderzoek. Onderzoek waarvan de resultaten belangrijk zijn voor alle patiënten met een glioom wereldwijd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.