sterre stichting steunt samenloop voor hoop

“Als geen ander hebben wij zelf ondervonden hoe belangrijk het is dat er voor kanker, welke vorm dan ook, genezing moet komen”, zegt Frank Freriksen. “Geld inzamelen voor onderzoek naar de genezing van kanker, de doelstelling van SamenLoop voor Hoop (KWF), is dus essentieel. In onze situatie was het helaas te laat. Sterre (onze dochter) is in 2007 op achtjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leukemie. Dit is iets dat je niet wilt meemaken in je leven en daarom is er geld nodig voor onderzoek om ervoor te zorgen dat veel minder mensen overlijden aan kanker.”

Freriksen vervolgt: “Wat de SamenLoop voor Hoop zo bijzonder maakt, is dat kanker niet iets is wat je alleen meemaakt. Je hele gezin, familie, buren, vrienden, collega’s en kennissen leven mee, maken ook deel uit van het proces. Zijn zelfs onmisbaar. Alleen red je het namelijk niet. Je hebt anderen om je heen nodig. Het woord ‘Samen’ geeft het al aan in SamenLoop voor Hoop. Een evenement dat hoop, kracht en verbondenheid met elkaar uitstraalt en dat met de basisgedachte dat het leven voor het grootste gedeelte vooral mooi is en de moeite waard. Sterre had precies dat levensmotto, hoe jong ze ook was. Van elke dag een feestje maken en ze was natuurlijk een echte Raalter-meid en daarom willen wij deze donatie doen aan de SamenLoop voor Hoop Raalte 2016.”

Sterre Stichting
De Sterre Stichting uit Raalte is op 30 januari 2009 opgericht ter nagedachtenis aan Sterre Freriksen (30 april 1999) die op 8-jarige leeftijd, op 3 juli 2007, is overleden aan de gevolgen van leukemie. De opbrengst van De Sterre Stichting komt in zijn geheel ten goede aan de verbetering van de behandelwijze van kanker en de opvang van ouders en familie van ernstig zieke kinderen. De hoofdreden voor het oprichten van De Sterre Stichting is het uitkomen van het kinderboek ‘Lisa, het meisje dat prinsesje wil worden’, dat geschreven is door Sterre zelf en haar vader. Het boek is te bestellen via de site van de Sterrestichting http://desterrestichting.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.