start buurtpreventie app in lemelerveld

De app-groep is uitsluitend bedoeld voor het melden van verdachte situaties aan elkaar en de politie. Bij dringende situaties blijft het alarmnummer het uitgewezen nummer. De buurt-app wordt gebruikt zonder de meldkamer in te lichten.

Ronny Langekamp heeft de buurtpreventie-app opgezet. Sinds begin februari zijn zo’n 70 burgers aangesloten bij de groep ‘veilige Sikkensteege’. Inmiddels is de groep omgedoopt tot ‘Lemelerveldzuidoost’. Door de gemeente zijn al bordjes van buurtpreventie aangebracht. Ook zijn er flyers verspreid met informatie over de spelregels van de app.

Inmiddels zijn er al een paar zaken gemeld in deze app-groep. In samenwerking met Plaatselijk Belang moet dit initiatief uitgerold worden over heel Lemelerveld. Om dit overzichtelijk te houden worden er zo’n 12 groepen gemaakt met allemaal een eigen beheerder. Deze beheerders doen het onderhoud van hun groep en staan in contact met de andere groepen en bepalen welke informatie doorgesluisd dient de worden naar hun eigen groep. Degene, die zich geroepen voelt om dit op zich te nemen, kan zich aanmelden voor beheerder bij lemelerveldalert@gmail.com. 

De wijkagent is ook enthousiast over dit initiatief, want met vijf wijkagenten in een grote gemeente is het onmogelijk om op ieder moment van de dag alles in de gaten te houden. Daarbij is de hulp van de burgers zeer welkom. Het is geen garantie dat er geen criminaliteit meer voorkomt in je eigen wijk, maar het zorgt voor een veiligere leefomgeving, meldt sukerbiet.nl. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.