sing in op paaszaterdag in laag zuthem

Wilfred en Harriëtte Knigge (- Wisselink) zijn met hun twee kinderen Micha en Ruben in 2013 door MAF geselecteerd om voor MAF als piloot te vliegen. MAF (Mission Aviation Fellowship) is er voor mensen die in afgelegen gebieden leven; met vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF hen bereikbaar voor hulp en het Evangelie. Wilfred en Harriëtte voelen zich geroepen hun kwaliteiten in te zetten buiten Nederland in de wetenschap hoeveel het werk van MAF betekent in het leven van mensen die hulp ontzettend hard nodig hebben.

Voorbereiding voor uitzending
In september 2011 is Wilfred gestart met de vliegopleiding bij Mission Aviation Training Centre in Teuge. Bij deze vliegschool kreeg Wilfred les van ex-MAF piloten. Wilfred heeft inmiddels zijn privé brevet (PPL) gehaald en de theorie van het commerciële brevet (CPL). Dit jaar hoopt hij het theoretische gedeelte af te ronden. Als voorbereiding op hun uitzending door MAF volgen de Knigge’s momenteel een eerste training voor zendingswerkers in het buitenland op de bijbelschool All Nations in Engeland. Daar krijgen ze lessen over verschillen in culturen en religies. Ook over de eigen identiteit en over het begrijpen van anderen. Deze opleiding helpt hen goed bij de voorbereiding op de uitzending.

Sing-in
De sing-in wordt gehouden in Laag Zuthem, de woonplaats van Wilfred en Harriëtte. Thema van de sing-in is ‘Wat heeft de wereld aan Uw zegen, als wij ons niet bewegen’. Dit thema wil iedereen laten nadenken over Christus’ opdracht om de naaste te helpen. Hulpverlening is geen hobby van enkelen maar een taak en kenmerk van iedereen. Het thema zal die avond worden uitgewerkt in zang en in beeld.

De sing-in is op Stille Zaterdag, de zaterdag voor Pasen en de laatste dag van de lijdensweek die voorbereidt op Pasen. In het programma is bewust ruimte gemaakt om stil te staan bij het lijden en sterven, en de opstanding van Jezus.

Opbrengst
De toegang is gratis. Er zal een collecte gehouden worden. Verder is er die avond koffie, thee en frisdrank te koop. Ook is er verkoop van allerlei MAF artikelen. De opbrengst van de collecte en de verkoop is bestemd voor het werk van Wilfred en Harriëtte.

Voor het verblijf op All Nations en uitzending voor de MAF (voorzien in 2017) zijn de Knigge’s volledig afhankelijk van giften van familie, vrienden, kennissen en kerkelijke gemeente. Info over financiële bijdragen is te vinden op staging2.deknigges.nl en staging2.maf.nl/knigge 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.